GALERIE FOTO: Deputatul Angel Tâlvăr și primarul Iulian Nica au inaugurat tomograful spitalului din Panciu

0
157

Deputatul de Vrancea, Angel Tâlvăr și primarul Iulian Nica au inaugurat vineri, 20 ianuarie 2017, tomograful Spitalului Orășenesc Panciu. Alături de aceștia, la eveniment au mai fost prezenți consilierul județean, Elena Stoica, directorul Spitalului Panciu, Nicolai Mărăscu și directorul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon“ Focșani, Constantin Mândrilă.

O dată cu aparatul de ultimă generație, al doilea de acest fel, funcțional în România, a fost inaugurat și noul laborator de imagistică medicală al instituției. Investiția, în valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro a fost realizată prin implementarea, de către Primăria Orașului Panciu, a proiectului „Realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, judeţul Vrancea – COD SMIS 38465, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.1 „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

„Este un vis împlinit, o investiție de care vor beneficia nu doar păncenii, ci și toți locuitorii din Valea Șușiței. O investiție majoră nu numai ca valoare, cât mai ales datorită eforturilor depuse pentru ca aceasta să devină realitate.  Realizarea de la zero a unui laborator de imagistică medicală, dotat cu un computer tomograf de ultimă generație, părea un ideal mult prea greu de atins. Dar iată că, după aproape 3 ani, reușim să tăiem panglica de inaugurare de la acest obiectiv de investiții. Nu a fost deloc ușor, am avut multe obstacole de trecut, dar în toată munca noastră am fost motivați de dorința păncenilor de a se bucura, la ei acasă, de dotări spitalicești la standardele unităților medicale moderne“, a declarat primarul Iulian Nica.

Edilul-șef a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la finalizarea cu succes a proiectului.

 „Îi mulțumesc, în primul rând, domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean, care ne-a sprijinit la inițierea și implementarea acestui proiect, ajutându-ne la obținerea sumelor de confinanțare a proiectului. Le mulțumesc, de asemenea, constructorilor, specialiștilor și nu, în ultimul rând, colegilor mei de la Unitatea de Implementare Proiecte cu finanțare europeană, care au coordonat acest proiect și au avut grijă ca toate etapele și procedurile investiției să fie respectate“, a mai spus Iulian Nica.

Deputatul Angel Tâlvăr a felicitat administrația locală pentru noua investiție de la Spitalul Orășenesc și a apreciat deschiderea păncenilor față de pacienții din tot județul, care vor putea beneficia de investigațiile realizate prin intermediul computerului tomograf.

„Abordarea pe care o aveți, vizavi de utilizarea computerului tomograf este una integrată și vizează și geografic mulți oameni din județul Vrancea, deci nu va deservi doar cetățenii orașului Panciu. Mă bucur, de asemenea, că primarul Iulian Nica are o viziune care nu ține de ciclurile electorale, ci o viziune care îi are ca beneficiari atât pe cetățenii din Panciu, pe cetățenii de pe Valea Sușiței și, de ce nu, pe cetățenii întregului județ. Și noi avem, ca prioritate, interesul față de sănătatea oamenilor, la fel ca și pentru educație și pentru alte domenii de activitate. Vreau să vă asigur, în continuare, de tot sprijinul nostru, atât al colegilor din administrația județeană și din Parlamentul României!“, a afirmat deputatul Angel Tâlvăr.

Implementarea proiectului „Realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, judeţul Vrancea – COD SMIS 38465“ face parte dintr-un amplu proces de modernizare a unității medicale. În acest sens, Primăria Orașului Panciu a inițiat și implementat mai multe proiecte de investiții cu finanțare europeană, prin intermediul cărora toate secțiile acestei unități medicale au fost dotate cu aparatură de specialitate. Printre aceste dotări se numără:  un mamograf de ultimă generație, un osteodensiometru și un gastrocolonoscop la fel de moderne. Tot datorită Primăriei Orașului Panciu, Spitalul a primit, printre altele, și alte echipamente necesare, precum: oscilometru, electrocauter, electrocardiograf cu interpretare și spirometru, aspirator chirurgical, lampă scialitică, lupă chirurgicală, aspirator de secreții, defibrilator, kit instrumentar chirurgie, EKG BTL-08 LC plus diag soft, spiro pt EKG; ecograf portabil, monitor fetal, ecograf 3D/4D, aparat developat filmat, aparat electroterapie, aparat ultrasunet, aparat parafină, aparat megnetodiaflux.

„Vreau să vă anunț faptul că, pe parcursul acestui an, avem în vedere depunerea la finanțare a încă două proiecte în domeniul Sănătății – unul privind reabilitarea termică a clădirii Spitalului Orășenesc și altul de reabilitare termică  a clădirii din Bulevardul Indenpendenței, cea a Policlinicii Orașului Panciu. De asemenea, am inițiat și mă voi ocupa personal de implementarea a încă două proiecte cu finanțare europeană, și anume extinderea Spitalului cu un centru RMN și inființarea unei Unități de Primire Urgențe și extinderea cu încă 4 secții – Cardiologie, Oftalmologie, Ortopedie și centru de dializă. Toate investițiile au ca scop transformarea Spitalului într-o unitate medicală de înaltă performantă, care să ofere păncenilor, cât și locuitorilor  din întreaga Vale a Șușiței servicii de calitate și posibilitatea de a primi un diagnostic exact fără a fi nevoiți să se deplaseze la alte spitale din județ sau din țară“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.