GALERIE FOTO: Eroina Ecaterina Teodoroiu, comemorată prin pedalat

0
351

Duminică, 20 august, Direcția pentru Cultură Vrancea a organizat un eveniment inedit în memoria Ecaterinei Teodoroiu, cea mai cunoscută femeie-erou din Primul Război Mondial, de la a cărei moarte se împlinesc 100 de ani pe 22 august.

La invitația Direcției de Cultură, 16 cicliști i-au adus un omagiu eroinei, pedalând până la monumentul ridicat chiar pe locul în care a fost îngropată Ecaterina Teodoroiu, respectiv Valea Glodului din comuna Fitionești.

Bicicliștii au străbătut un traseu de aproximativ 100 de km dus-întors. Plecarea a avut loc din fața Mausoleului Focșani. La monumentul Ecaterinei Teodoroiu, participanții la eveniment au aprins candele și au păstrat un moment de reculegere.

Totodată, directorul Direcției pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu, și șeful IPJ Vrancea, comisar șef Remus Nica au depus o jerbă de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.