GALERIE FOTO: Martirii neamului, comemorați la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

0
203

Vineri, 26 august 2016, orașul Panciu a comemorat eroii Primului Război Mondial cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în marea conflagrație mondială. Evenimentul a fost organizat de Primăria Orașului Panciu și   s-a desfășurat la Monumentul Eroilor. La acesta au participat oficialități locale, cadre militare active și în rezervă, reprezentanți ai societății civile.

Rostirea solemnă a numelor eroilor căzuți în Primul Război Mondial a fost precedată de intonarea Imnului de Stat și de o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți. Ulterior, cei prezenți au depus o coroană de flori și au aprins lumânări, în memoria ostașilor români.

„Omagiu, respect și recunoștință pentru toți eroii români din Primul Război Mondial! Jertfa și curajul de care au dat dovadă în luptele pentru apărarea gliei strămoșești nu vor fi niciodată uitate! Să ne rugăm pentru odihna sufletului lor! Să ne amintim mereu că tuturor acestor martiri le datorăm faptul că trăim în liniște și pace, într-o țară liberă și independentă! Dumnezeu să-i ierte!“, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.