GALERIE FOTO: Onomastică de neuitat pentru Andrei și Andreea, copiii de suflet ai polițiștilor vrânceni

0
1961

Surprize de la polițiștii vrânceni pentru doi frați, sărbătoriți ai zilei de ieri. Ambii poartă numele celui Întâi Chemat, Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, iar polițiștii nu au putut să lase să treacă nemarcată să lase o zi atât de importantă. Așa că s-au pregătit cu daruri pentru toți cei trei frați, chiar dacă doar doi dintre ei, își serbau ziua de nume. Și, încărcați cu daruri, au mers la copiii care, în lipsa părinților, se gospodăresc singuri, nevoiți a fi oameni maturi mult prea devreme. Mama celor trei nu va mai veni niciodată acasă, deoarece și-a pierdut viața într-un accident, iar tatăl muncește din greu pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Însă polițiștii vrânceni au grijă ca, de fiecare dată când este posibil, să le bată la ușă celor trei copii: primiți cu daruri?

Pe cei trei frați i-am cunoscut în urmă cu doi ani, în luna decembrie a anului 2018, când Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a derulat campania „Dăruim bucurie”. Ca în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, polițiștii vrânceni încearcă să ajungă la cât mai mulți copii din familii defavorizate, „răsplată” fiindu-le emoțiile, bucuria şi entuziasmul dar mai ales speranța care licărește în ochii celor mici.

Deși destinul le-a răpit cea mai scumpă ființă în urma unui accident rutier, cei trei copii nu au renunțat la visuri, au continuat cursurile școlare iar în lipsa tatălui, care muncește pentru a le clădi un viitor mai bun, Andrei rămâne stâlpul familiei.

Și pentru că „sunt momente care se transformă-n poveşti, armonii de linişte legate de suflet”, am promis atunci copiilor că vom reveni oricând vom putea și ne-am ținut promisiunea, nelipsind de la nicio aniversare, iar astfel povestea continuă…

Astăzi, cel mai mare dintre copii, Andrei, a devenit major iar surioara lui cea mică, Andreea, ne aștepta sfioasă, ca de fiecare dată, la fereastră.

Am încercat să aducem un zâmbet pe chipul ei angelic dar și pe cel al fraților, pe care nevoia i-a învățat mai devreme să fie „cei mari”. Prin contribuția benevolă a polițiștilor, le-am oferit copiilor haine, alimente, jucării și desigur, tortul aniversar. Polițiștii le-au cântat sărbătoriților „La mulți ani!” și au plecat cu sufletele încărcate de speranță, mai ales că cei trei copii se gospodăresc singuri, ca niște oameni mari.

Polițiștii vrânceni le urează succes la învăţătură, multă sănătate şi le transmit un călduros „La mulţi ani”!”, este mesajul oamenilor legii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.