GALERIE FOTO: „POMPIER PENTRU O ZI”, o acțiune a ISU Vrancea, cu priză la cei mai mici dintre focșăneni

0
376

pompier-ptr-o-zi1

Inspectoratul pentru Situații Vrancea a pus la cale un proiect menit a atrage și a bucura pe cei mai mici dintre focșăneni. Timp de trei zile, în apropierea locurilor de joacă pentru copii din municipiu, pompierii militari vor prezenta accesoriile specifice utilizate în îndeplinirea misiunilor.

Astfel, în intervalul orar 10.00 – 13.00, autospecialele de intervenţie vor fi expuse după cum urmează: miercuri, 15 iulie 2015 – în Parcul Bălcescu, joi, 16 iulie 2015 – în zona Teatrului şi vineri, 17 iulie 2015 – în Grădina Publică de lângă Piaţa Unirii. În cadrul acestor ateliere intitulate „Pompier pentru o zi”, cei care doresc să afle lucruri utile despre activitatea pompierilor vor putea să se familiarizeze cu tehnica şi accesoriile utilizate în timpul misiunilor şi vor putea învăţa multe lucruri utile despre prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

Vor fi expuse o autospecială de stins incendii, ambulanţa SMURD şi autospeciala pe şenile care poate ajunge în locuri neaccesibile altor autovehicule. De asemenea, la atelierul dedicat copiilor va fi prezent şi câinele salvator Wolf, iar cei care doresc, pot să probeze costumele de protecţie.

”Prin această activitate ne dorim să prezentăm specificul instituţiei, tipurile de riscuri cu care se confruntă pompierii, dar şi măsurile de prevenire pe care le poate respecta oricine pentru a-şi salva viaţa şi pentru a-i proteja pe ceilalţi. Lupta cu focul ori stihiile naturii nu este uşoară, dar pregătiţi corespunzător,  putem face faţă oricăror provocări. Activităţile atelierului „Pompier pentru o zi” sunt organizate în contextul aniversării, la data de 23 iulie, a Zilei Aniversare a I.S.U. Vrancea”, susțin reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.