GALERIE FOTO: Primăria Orașului Panciu va investi în educație și în noul an școlar

0
155

Primăria Orașului Panciu va continua să investească în educație și în anul școlar 2016-2017. La deschiderea festivă a noului an de învățământ, de luni, 12 septembrie 2016, primarul Iulian Nica a anunțat faptul că adminstrația locală pănceană va concretiza proiectele aflate în derulare, dar va începe și proiecte noi.

„Și în noul an școlar, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, al domnului președinte Marian Oprișan, vom continua să investim în educație. În 2017, orașul Panciu va avea, din nou, după mai bine de două decenii, o creșă modernă, ce a fost construită în cartierul Crucea de Sus. De asemenea, datorită unui proiect cu finanțare europeană, vom construi un after-school în cartierul Dumbrava. Vom începe reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza», cu 12 laboratoare moderne. Sunt doar câteva investiții menite a ridica și mai mult standardele învățământului local, ai cărui absolvenți reprezintă cu succes domenii importante ale vieții economice“, a precizat Iulian Nica.

Și în 2016, în prima zi de școală, Primăria Orașului Panciu a oferit câte un set de rechizite gratuite preşcolarilor din toate grădinițele, copiilor din clasele pregătitoare și elevilor din clasele I-VIII, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ şi Liceul Teoretic „Ioan Slavici“.

„Este de datoria noastră să vă primim așa cum se cuvine în această zi specială, plină de emoții, bucurii și de speranțe. Și în acest an şcolar, voi fi alături de dumneavoastră, pentru a vă asigura cele mai bune condiţii de studiu și pentru a vă sprijini în realizarea proiectelor și programelor educative. Meritați cu prisosință acest lucru! Sunt mândru de voi, de performanțele voastre care au făcut să se vorbească la superlativ și cu respect despre învăţământul păncean!“, a afirmat primarul Iulian Nica.

La deschiderea festivă a anului școlar 2016-2017 au participat deputatul Ciprian Nicolae Nica, inspectorul școlar de specialitate Aurora Lefter și subcomisarul Nicolae Scutaru, comandantul Poliției Orașului Panciu. Un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop Vasile Dabija, a binecuvântat elevii și cadrele didactice în prima zi de școală.

Inspectorul școlar Aurora Lefter a felicitat administrația locală pentru implicarea în dezvoltarea învățământului local. Aceasta a declarat faptul că, atât Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, cât și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ sunt pregătite să se înscrie în competiția de „Școală europeană“ și să primească, fiecare, acest certificat. Inspectorul școlar a afirmat că dotările și performanțele obținute de cele două instituții de învățământ ar putea sta la baza transformării lor în colegii naționale.

După festivitatea de inaugurare a anului școlar, primarul Iulian Nica și inspectorul  Aurora Lefter au vizitat Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Grădinițele Nr. 1, Satu-Nou și Crucea de Sus.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.