GALERIE FOTO: Primăria Panciu, dată ca exemplu pentru reciclarea bateriilor

0
118

Primăria Orașului Panciu s-a clasat pe locul III în campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!”, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). La nivel național, campania s-a desfășurat în perioada 15 ianuarie – 30 decembrie 2016 și a avut ca obiectiv creșterea gradului de informare a autoritățlor locale prin paticipare activă și puterea exemplului în ceea ce privește colectarea de baterii și acumulatori uzați.

În orașul Panciu, campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!”, a fost lansată pe data de 21 martie 2016, în cadrul evenimentului intitulat „Ora Pământului 2016“. Cu acel prilej, primarul Iulian Nica a distribuit gratuit un număr de 13 containere speciale de colectare a bateriilor uzate către instituții publice și agenți economici mari din oraș. Containerele au fost amplasate în loc vizibil la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Asociația „Vitis“, Grădinița 1, Grădinița „Dumbrava Minunată“ Crucea de Sus, SC ZANFIR SNC Panciu, SC NIAN CIMEX SRL, SC PROFI ROM FOOD SRL Panciu, Notariat, SC Tricotton Junior. Un container similar a fost plasat și în incinta Primăriei Orașului Panciu.

„Anul trecut, în luna martie, odată cu evenimentul «Ora Pământului», Primăria Orașului Panciu a lansat și campania națională «Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!». Cu acest prilej, a fost stabilit și un parteneriat între administrația locală și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor. La niveul întregului oraș au fost amplasate 13 containere speciale, în care, timp de 10 luni, am reușit să colectăm o cantitate importantă de baterii uzate. Totodată, în această perioadă am organizat atât acțiuni de promovare a importanței colectării selective a deșeurilor, cât și acțiuni de colectare a bateriilor uzate“, a explicat primarul Iulian Nica.

Edilul-șef le-a mulțumit tuturor instituțiilor implicate campanie și care au contribuit la plasarea Primăriei Orașului Panciu pe locul III în clasamentul final al administrațiilor publice locale participante la competiție.

„Țin să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect și vreau să le aduc la cunoștință faptul că locul III la nivel național ne-a adus și un premiu în valoare de 500 de euro. Suma o vom folosi pentru câteva dotări necesare Centrului social de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte, amplasat pe Bulevardul Independenței, la parterul fostei Case a Agronomului“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.