GALERIE FOTO: Transportatorii de persoane și mărfuri în vizorul polițiștilor

1
540

Polițiștii vrânceni au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și de mărfuri. Vizați de acțiunea polițiștilor de la Rutieră au fost șoferii autovehiculelor de persoane 8+1 locuri și cei ai autocamioanelor destinate transportului de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. În urma controalelor, 89 de șoferi s-au ales cu sancțiuni contravenționale din peste cei 268 de conducători auto verificați.

“În perioada 26 februarie – 4 martie a.c., polițiștii vrânceni au desfășurat acțiunea TRUCK&BUS,  pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri, în cadrul Calendarului Operațiunilor TISPOL. Acțiunea a fost coordonată  la nivel național de către Direcția Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane și a avut drept scop reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfa. În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totala maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

La nivelul județului Vrancea, polițiștii rutieri au verificat 268 de autovehicule, dintre care 108 de autovehicule destinate transportului de persoane și 160 autovehicule destinate transportului de marfa. În urma controalelor efectuate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 36 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 58 celor care efectuau transport de marfa. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 11 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 7 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 13 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere. De asemenea, polițistii vrânceni au aplicat transportatorilor de mărfuri 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 9 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 29 pentru alte abateri“, a transmis agent șef adjunct, Paula Enache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.