GALERIE FOTO: Uniunea Europeană dă bani la Panciu pentru prevenirea abandonului școlar

0
171

Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a anunțat că administrația locală inițiază proiectul intitulat „Prevenirea părăsirii timpurii a școlii prin implicare activă în procesul educațional“. Acesta va fi depus la finanțare în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 10i – Programul „Școală pentru toți“. Anunțul a fost făcut joi, 13 octombrie 2016, în cadrul Focus Grupurilor prilejuite de proiect și găzduite de Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“. La eveniment au participat reprezentanți ai comunității, cadre didactice, elevi și părinți.

„Proiectul inițiat de Primăria Orașului Panciu își propune să prevină și să reducă abandonul școlar în rândul elevilor și crearea unui centru after-school, ce va fi amplasat într-un cartier aparținător al orașului Panciu – Satu-Nou sau Dumbrava. Grupul țintă va fi identificat din rândul copiilor ce provin din familii defavorizate din punct de vedere material, dar și din familii monoparentale. Proiectul se va desfășura pe parcursul a 36 de luni, respectiv 5 semestre școlare“, a declarat primarul orașului Panciu, Iulian Nica.

Edilul-șef a adăugat faptul că proiectul de prevenire și reducere a abandonului școlar va crea posibilitatea oferirii unor burse pentru copii, dar și a unor ajutoare materiale pentru familiile defavorizate, în vederea stimulării lor de a-și trimite copiii la școală și de a participa la acțiunile școlare extracurriculare.

„Ne vom strădui ca, în noul centru after-school, copiii să beneficieze nu numai de activități extracurriculare atractive – activități sportive, culturale, excursii, tabere – ci și de o masă caldă. De asemenea, proiectul va contribui la creșterea calității serviciilor educaționale și asigurarea resurselor umane calificate. Toate aceste demersuri vor avea ca scop atragerea și menținerea copiilor defavorizați în mediul școlar“, a declarat primarul Iulian Nica.

Proiectul „Prevenirea părăsirii timpurii a școlii prin implicare activă în procesul educațional“ va fi derulat în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.