Germania îi vrea capul premierului grec, Tsipras

0
197

angela merkel - Germania îi vrea capul premierului grec, Tsipras

„Mai bine îmi tai o mână decât să semnez un acord fără scăderea unei părți din datorie.” Această declarație bătăioasă îi aparține ministrului grec de Finanțe, Yanis Varufakis, și a fost făcută ieri la Bloomberg TV.

Politicianul a asigurat că guvernul Tsipras va demisiona dacă referendumul se încheie cu victoria celor care zic DA programului de reforme al creditorilor.

„Un fel de ucrainizare”

Deși Varufakis a spus că referendumul de duminică nu este o chestiune de duel „Euro vs. Drahmă”, el a recunoscut că guvernul său va introduce circulație o monedă paralelă euro, dacă rezultatul referendumului este NU: „Analizăm introducerea unui vehicul monetar paralel, necesar pentru recapitalizarea băncilor și pentru a permite deschiderea acestora înainte de izbucnirea unor revolte”, a declarat Varufakis, citat de Corriere della Sera.

„Ar fi un fel de ucrainizare, dar, pentru a o evita, analizăm modul de funcționare a monedelor online, precum Bitcoin”, a adăugat Varoufakis.

Însă chiar și în eventualitatea unui NU duminică, guvernul Tsipras nu va avea zile ușoare. Germania va bloca orice nou plan de asistență financiară pentru Grecia, dacă actualul executiv rămâne la putere, a declarat sub protecțiaanonimatului, pentru The Times, un politician german, membru al CDU, partidul majoritar, din care provine și Angela Merkel.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.