Gheorghe Bunea Stancu a fost transferat la Penitenciarul Focșani

0
306

gheorghe bunea stancu arest - Gheorghe Bunea Stancu a fost transferat la Penitenciarul Focșani

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila și președinte al organizației județene a PSD, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la 3 ani de închisoare, a fost transferat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi la Penitenciarul Focşani.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Bunea Stancu a fost mutat la Focşani întrucât ar fi fost citat într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Vrancea, respectiv dosarul “Stancu vs. DNA”, în care fostul preşedinte al CJ Brăila şi alţi funcţionari sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. Potrivit portalului instanțelor de judecată, următorul termen de judecată la Tribunalul Vrancea a fost stabilit pentru data de 12 iunie. Cel mai probabil, Stancu trebuie să dea declaraţii şi probabil din această cauză a fost transferat temporar la Penitenciarul Focşani.
În octombrie 2014, Gheorghe Bunea Stancu, vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, şi 11 funcţionari au fost trimişi în judecată pentru că ar fi favorizat trei firme la licitaţii privind atribuirea unor contracte de lucrări de asfaltare, prejudiciul fiind de aproape trei milioane de lei.

La începutul lunii aprilie, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac, la doi ani şi jumătate, cu executare, în dosarul Mită la PSD, printr-o decizie definitivă dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.