Gheorghe Zamfir, prezent sâmbătă la Mărășești. Ce alte nume mari vin în Vrancea, cu ocazia comemorării a 99 de ani de la luptele eroice din Primul Război Mondial

0
387

Gheorghe Zamfir va fi prezent la Mărășești, pe 6 august 2016, iar la Focșani Phoenix va cânta cu orchestră simfonică într-un spectacol SymPhoenix. Spectacolele sunt organizate cu ocazia comemorării a a 99 de ani de la luptele eroice din Primul Război Mondial.

Evenimentul de comemorare, la care sunt estimate să participe câteva mii de persoane, va începe la orele 20.00 cu salutul Gărzii de Onoare și intonarea imnului Național. Militari din cadrul Garnizoanei Focșani, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea vor asigura Gardă de Onoare la Mausoleul Mărășești, încă de la primele ore ale zilei.

În jurul orei 20.55 va fi intonat semnalul „Linistea” după care va avea loc tradiționala defilare a Detasamentului de Onoare. Momentul artistic de evocare istorică „Vrancea eroică” va consta în evoluția, pe platoul Mausoleului Mărășești, a unor artiști renumiți pe plan național dar și internațional.

Este vorba de îndragitul interpret Gheorghe Zamfir și de la fel de îndragitul Nicolae Furdui Iancu. Acesta din urmă va cânta în acompaniamentul Corului Municipal “Pastorala”, Focșani. Artiștii Corului “Pastorala” vor cânta alături și de Ștefan Doniga și Mihai Toma, cei care vor interpreta, într-un stil inedit, melodia “Așa-i românul!”.

Evocarea luptelor de la Mărășești va fi interpretată de către actorii: Carmen Tanase, Mihaela Radescu, Vlad Radescu, Lupii Albi și membrii trupei “The Sky”. Evenimentul de la Mausoleul Mărășești se va finaliza cu o defilare cu torțe, care vor fi aprinse de către nepoții membrilor Asociatiei Cultul Eroilor „Regina Maria” care vor aduce la Focșani “Flacăra libertății” de la mormântul soldatului necunoscut din Cimitirul Bellu, București.

În paralel cu evenimentul de evocare a eroilor de la Mausoleul Mărășești, în Piața Teatrului din Municipiul Focșani vor avea loc o serie de concerte. De la ora 19:00 pe scenă vor urca interpreții Tudor Furdui Iancu, Catalin Hasa și Sebastian Stan.
Cu începere de la ora 21.00 în Piața Teatrului va avea loc recitalul extraordinar SymPhoenix, un concert rock-symphonic susținut de formația Phoenix și Orchestra Simfonica condusa de dirijorul Daniel Jinga.
 

“Pentru Mausoleul Mărășești se pune la dispoziție transport gratuit. Autobuzele SC Transport Public Focșani vor pleca de la Mausoleul Focșani la ora 18:30 și vor opri la ora 18:45 la stația de autobuze de la Parcul Schuman. Întoarcerea se va face după terminarea evenimentului de la Mărășești. În ambele locații – Mausoleul Mărășești și Piața Teatrului, Focșani – vor fi amplasate scaune, accesul în zona scaunelor fiind gratuită, în limita locurilor disponibile”, anunță pe facebook președintele Consiliului Județean Vrancea,Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.