Gigacaloria liberalilor, NELEGALĂ! Prefectul cere revocarea Hotărârii din CL Focșani

0
149

Instituția Prefectului Vrancea a emis o înștiințare către Primăria Focșani prin care invalidează Hotărârea Consiliului Local de la sfârșitul anului trecut, ce urma să reglementeze un cost de 107 lei/gigacalorie, pentru următorii zece ani, dar și debranșarea oricărui abonat în termen de 30 de zile, în baza unei cereri.
Astfel, Prefectura Vrancea cere Consiliului Local Focsani sa revoce aceasta hotarare deoarece pretul de referinta al gigacaloriei a fost asumat prin alte acte normative, inca de la inceputul anului 2010.
Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 14 februarie, alesii locali vor avea la mapa instiintarea Institutiei Prefectului Vrancea.

“Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului local nr. 514/2017 privind completarea HCL nr. 341/2010 privind realizarea pe termen mediu a unei politici tarifare referitoare la preţul de referință al energiei termice pentru populaţie necesară implementării proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului FOCŞANI pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterea eficienţei energetice” finanţat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 3, cu modificările și completările ulterioare.”

Proiectul care stabilea un cost redus al gigacalorie s-a aflat pe masa alesilor municipali la sfarsitul lui 2017 si a fost initiat de grupul PNL din Consiliul Local, si asumat de liberalii vranceni, ca o mare realizare.

Conform ultimei analize cost-beneficiu, pentru anul trecut s-a stabilit un preţ de referinţă de 265,96 de lei/gcal, cu TVA inclus, iar pentru anii 2018 şi 2019 preţul ar urma să crească la 284,66 de lei/gcal, respectiv 320,36 de lei/gcal.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here