Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateGrădinița nr. 3 din Mărășești va fi reabilitată și modernizată cu fonduri...

  Grădinița nr. 3 din Mărășești va fi reabilitată și modernizată cu fonduri europene

  Primăria orașului Mărășești a obținut fonduri europene pentru a transforma Grădinița nr. 3 într-o instituție de învățământ modernă, care să le ofere cele mai bune condiții preșcolarilor și personalului care își desfășoară aici activitatea. Îmbunătățirea infrastructurii școlare din oraș este o prioritate pentru administrația locală, care a implementat în ultimii ani mai multe proiecte destinate elevilor. Grădinița nr. 3 va fi reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente necesare desfășurării activității didactice datorită unei finanțări de peste 3,7 milioane lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

  Proiectul prevede o îmbunătățire a condițiilor din această unitate de învățământ din toate punctele de vedere. Astfel, clădirea va fi reabilitată și izolată termic pentru a crește eficiența energetică a acesteia, ceea ce va aduce și la schimbarea aspectului grădiniței. Vor fi refăcute sălile de clasă, instalațiile termice, sanitare și electrice și, de asemenea, se vor face amenajări exterioare. Copiii vor avea la dispoziție un loc de joacă reabilitat, dotat cu echipamente noi. O altă componentă a proiectului prevede îmbunătățirea procesului educațional prin dotarea grădiniței cu echipamente didactice, IT și materiale specifice pentru documentare.

  ”Proiectul derulat la Grădinița nr. 3 face parte din strategia administrației locale din Mărășești de modernizare a infrastructurii educaționale, pentru care am depus eforturi susținute în ultimii ani în vederea atragerii de fonduri destinate realizării investițiilor necesare. La Grădinița nr. 3 sunt 80 de preșcolari care vor beneficia direct de  investiție, alături de cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ. Proiectul va însemna un câștig pentru întreaga comunitate, deoarece procesul educațional va deveni mult mai atractiv pentru preșcolarii care învață la această grădinița și va contribui la reducerea abandonului școlar”, a declarat primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic.

  Investiția de la Grădinița nr. 3 Mărășești are două componente din perspectiva rezultatelor preconizate. Pe de o parte se urmărește prevenirea părăsirii timpurii a școlii, chiar din timpul grădiniței, iar pe de altă parte se are în vedere implicarea persoanelor în vârstă din comunitate în actul de învățământ, printr-o tehnică inovatoare de învățare denumită generic ”Învățare prin puterea exemplului”. Cadrele didactice își propun să organizeze lunar ”Clubul bunicilor”, unde vor fi invitați în calitate de voluntari persoane în vârstă, care le vor împărtăși copiilor experiențe de viață din care aceștia pot să învețe. (sursa: comunicat de presă Primăria Mărășești)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  VIDEO! Structurile Ministerului de Interne din Vrancea asigură măsurile de ordine și protecție în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea: În contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea religioasă a „Sfântului Apostol...

  Cauți de muncă în Vrancea? Iată oferta

  Pentru vrâncenii aflați în căutarea unui loc de muncă ar fi utilă consultarea ofertelor...

  ULTIMA ORĂ! Pieton lovit de mașină la Năruja! Bărbatul a fost preluat de ambulanță

  În jurul orei 06.45, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați prin apel 112 cu...

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: „La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!”

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: "La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!"

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...