Grefierii, în grevă japoneză. Ei acuză scăderi salariale

0
129
Începând cu data de 1 februarie, personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor şi parchetelor protestează faţă de modul de calcul al salariilor.

Protestul constă în purtarea unei banderole albe pe braţ, fără ca activitatea instanțelor de judecată ori a parchetelor să fie afectată în vreun fel.

“Principalul motiv de nemulţumire îl constituie faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 şi 500 lei, cu toate că, Ministrul muncii şi justiţiei sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Grefierilor din România.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.