Greva din Administraţie, AMÂNATĂ

0
239

Angajaţii din administraţia publică locală au amânat protestele. Vicepremierul Vasile Dîncu a promis că până în luna septembrie va solicita solicitările  funcționarilor, motiv pentru care aceștia au renunțat deocamdată la proteste. Greva generală pe perioadă nedeterminată a angajaţilor din administraţie era anunţată să fie declanşată marţi.

Mii de sindicalişti din administraţia locală afiliaţi FNSA au fost în 12 iulie în grevă de avertisment de o zi, iar în 5 iulie au oprit timp de o oră activitatea în majoritatea ghişeelor din primării şi consilii judeţene.

Revedicările FNSA sunt: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea cu 25 la sută a salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală, precum şi eliminarea în totalitate a Articolului 3 (1)(4) din OUG nr. 20/2016.

Sindicaliştii susţin că, prin adoptarea OUG 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70 la sută.

Aceştia reclamă că majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here