Greva din Spitalul Judeţean Focşani a fost suspendată

0
184

Cadrele medicale, member Sanitas, au decis, marţi la orele prânzului, să suspende greva generală la care au aderat începând de luni. Protestul s-a suspendat în contextul în care conducerea Federaţiei Sanitas a anunţat că se renunţă la acţiunile sindicale, la nivelul întregii ţări, întrucât sunt semnale cvă revendicările personalului sanitar vor fi rezolvate.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, marţi, că, dacă majorările salariale decise în comisiile parlamentare nu vor fi aprobate luni, cadrele medicale vor relua greva generală.

Comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor au adoptat, marţi, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aprobă majorări salariale în sănătate şi educaţie, în medie cu 15%, Marius Sepi, prezenta la Parlament, a declarat jurnaliştilor că Federaţia Sanitas a decis să suspende greva generală.

”Fiind solidari cu suferinţele prin care au trecut pacienţii şi având în vedere că parlamentarii ne-au transmis că luni va fi votat proiectul, am decis să suspendăm greva”, a anunţat Sepi. El a avertizat însă că, dacă legea nu va trece luni de Parlament, cadrele medicale vor intra din nou în grevă generală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.