GREVĂ GENERALĂ de o zi în administrația publică. Protestul, cel mai probabil, la jumătatea lui aprilie

0
330

În luna aprilie, funcționarii publici sunt deciși să facă grevă. Nu orice fel de grevă, ci una generală, cu întreruperea activității în toate sectoarele în care își desfășoară activitatea funcționarii publici. Astfel, vor intra în grevă, la jumătatea lunii aprilie,  angajaţii din consilii judeţene, primării şi instituţii subordonate, dacă Guvernul nu va lua măsuri pentru creşterea salariilor din administraţia publică, dar şi acordarea tichetelor de masă şi a normei de hrană.

Protest-FNSA

“După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de către cel anterior, iar refuzul ministerelor de resort de a organiza întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor reprezentative din administraţia publică, în vederea identificării unor soluţii urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei salariaţilor din sectorul nostru de activitate, reprezintă încă o dovadă a desconsiderării nevoii la un trai decent al acestor angajaţi. Asistăm în această perioadă la declaraţii şi promisiuni făcute din studiourile televiziunilor de către reprezentanţii Guvernului României, prin care suntem asiguraţi că începând cu anul 2016 va intra în vigoare o nouă lege a salarizării unitare, care însă nu a fost pusă la dispoziţia partenerilor sociali, fapt ce ne aminteşte de o altă practică împrumutată de la guvernaţii anteriori”, susțin sindicaliștii.

Sindicaliştii spun că negocierea unui asemenea proiect legislativ ar trebui să fie un proces de durată, dacă s-ar dori într-adevăr echitate în ceea ce priveşte salarizarea diferitelor categorii de bugetari.

Aceiași sindicaliști spun că în administraţia publică locală peste 50 la sută dintre angajaţi au venitul egal cu salariul minim pe economie (975 de lei), ceea ce a dus la un exod masiv al salariaţilor din sector, aceştia preferând să facă activităţi necalificate în ţări din UE.

Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală vizează reglementarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi angajaţii din sector, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, şi creşteri salariale.

“În caz contrar, FNSA va organiza următoarea acţiune de protest la jumătatea lunii aprilie 2015, şi anume grevă generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în administraţia publică locală din România”, se mai arată într-un  comunicat al FNSA.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.