Grevă generală, marți, în administrația publică. Vrancea aderă la protest?

0
408

Săptămână fierbinte. Funcționarii din administrația publică din toată țara amenință că marți vor fi timp de o zi în grevă generală, după ce negocierile de la Ministerul Muncii au eşuat. Sindicaliştii reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie vineri cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25% şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută.

 În aceste condiții, liderii sindicali de la București susțin că acţiunile de protest vor continua aşa cum au fost anunţate, cu grevă de o zi, în 12 iulie, şi cu grevă pe termen nelimitat, din 19 iulie.

Conform calendarului, marţi, 12 iulie, vor opri activitatea cei peste 30.000 de funcţionari publici din primării şi consiliile judeţene din toată ţara, membri ai FNSA, cărora li s-ar putea alătura şi alţi angajaţi care nu sunt afiliaţi federaţiei sindicale.

La greva de o oră declanșată recent în țară, funcționarii publici din Vrancea nu au aderat, desfășurându-și activitatea normal. Rămâne de văzut dacă marți, angajații din primării și din Consiliul Județean vor oprit lucrul, asemenea colegilor din țară, sau vor sta, în continuare departe de proteste.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.