GREVĂ JAPONEZĂ în loc de grevă generală, în primăriile din Vrancea

0
189

 

Vanatori primarie - GREVĂ JAPONEZĂ în loc de grevă generală, în primăriile din Vrancea

Funcționarii din primăriile din Vrancea au decis să nu intre în grevă generală, precum colegii lor din restul țării, însă au recurs, joi, la grevă japoneză, în semn de solidaritate cu protestatarii mai vehemenți care au ales să vină la serviciu în ultima zi a lunii, dar să nu lucreze.

Astfel, joi, circa 300 de funcţionari publici din primăriile vrâncene poartă banderole, banderole care pot fi văzute în primăriile Adjud, Goleşti, Broşteni, Dumitreşti, Coteşti, Popeşti, Ţifeşti, Suraia, Urecheşti și Vînători. Oamenii au decis să nu intre în grevă pentru a nu bloca întru totul activitatea din primării, dar pe de altă parte au intrat în grevă japoneză pentru a le arăta colegilor din țară că sunt alături de ei.

Potrivit secretarului general al FNSA, Bogdan Şchiop, acţiunea de protest este declanşată ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar. Sindicaliştii din administraţia publică locală cer reglementarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică, începând cu anul 2015, în limita bugetelor aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

De asemenea, sindicaliştii cer majorarea cu aproximativ 10 la sută a salariilor pentru angajaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, din acest an, a Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. După greva generală de o zi, va fi organizat un miting la Bucureşti, în 27 mai, la care sunt aşteptate să participe 3.000 de persoane. De asemenea, va fi organizată o acţiune de strângere de semnături pentru a fi declanşată greva generală pe termen nelimitat în administraţia publică, în septembrie sau octombrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.