Grevă japoneză la Serviciul de Probațiune Vrancea

1
548

Grevă japoneză la Serviciul de Probațiune Vrancea. După un protest care a avut loc săptămâna trecută, consilierii au decis să intre în grevă japoneză până vineri. Proteste similare au loc și în țară, angajații serviciilor de probațiune făcând apel la ministrul Justiției să rezolve problemele grave cu care se confruntă sistemul și oamenii lui. Probațiunea se află în subordinea Ministerului Justiției și se ocupă în principal de supravegherea persoanelor condamnate cu pedepse se ce execută în libertate.

În cele mai multe dintre situații, un număr redus de consilieri de probațiune au în supraveghere sute ori chiar mii de persoane condamnate în libertate. Funcționarii spun că în aceste condiții este le imposibil sa își facă bine treaba iar riscul recidivei este astfel foarte mare.

Consilierii sunt nemulțumiți că, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, numărul condamnaților care execută pedepse în libertate aproape că s-a dublat dar personalul serviciului care îi supraveghează a rămas același. Ca să facă față volumului mare de lucru, consilierii sunt nevoiți să muncească suplimentar, dar nu sunt plătiți pentru asta. Codul Penal intrat în vigoare în urmă cu doi ani pune accent pe pedepsele neprivative de libertate și sporește astfel atribuțiile serviciilor de probațiune.

Consilierii au responsabilități și în ceea ce privește minorii, victimele infracțiunilor sau persoanele aflate încă în cercetare penală.

1 COMENTARIU

  1. O adunatura de infractori legali……nu primesti nici o educatie de reintegrare….uni nici nu stiu ce au de facut sau abereaza,sa nu mai discutam de ”REINTEGRARE”e jale dupa tot la instanta trebue sa ajungi sa’ti stearga cazier judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.