Grevă japoneză pe termen nelimitat la Liceul Pedagogic din Focșani

0
295

greva-japoneza

Grevă japoneză pe termen nelimitat la Liceul Pedagogic din Focșani. Cadrele didactice intră la ore cu banderole albe pe brat, la fel cum poartă și personalul auxiliar, în semn de protest față de unele decizii pe care le-ar fi luat directoarea școlii, decizii luate fără a se ține cont de părerea dascălilor. Totodată, directoarea Natașa Simion este acuzată de atitudine polițienească, de tensionarea relațiilor în cadrul unității de învățământ și chiar de amenințări la adresa unora dintre angajați.

Profesorii protestează, totodată, și față de atitudinea Inspectoratului Școlar care nu ia o decizie și nu rezolvă situația tensionată de la Liceul Pedagogic din Focșani.

Profesorii au cerut un control care să vizeze activitatea directoarei însă Inspectoratul a tot amânat auditul.

„Sesizarea pe care am făcut-o către ISJ, și care a fost votată în consiliul profesoral, considerăm că este una întemeiată. Cred că Inspectoratul Școlar nu trebuia să facă altceva decât să-și trimită echipa de control, de audit, în școală, pentru a clarifica situația. Orice zi care trece lăsând situația în felul acesta nu face altceva decât să accentueze starea de tensiune din școală”, a declarant profesorul Florin Roșu.

Peste 50 de angajați ai Liceului Pedagogic din Focșani au cerut demiterea directoarei Natașa Simion. Profesorii au menționat că vor fi în grevă japoneză până când ISJ Vrancea va lua o decizie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.