Grevă japoneză în spitale. Timp de 5 zile, medicii vor purta banderole pe braț

0
621

Săptămâna începe cu grevă japoneză în spitale.  Timp de 5 zile, medicii afiliați la Federaţia Sindicală “Hipocrat” şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, federaţii membre ale Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) “Cartel ALFA”, vor purta banderole albastre pe brat, fără ca activitatea să fie întreruptă în acest interval.

Solicitarile F.S. “Hipocrat” şi  CFSMR vizează: aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat, respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal (lipsa personalului din sistemul sanitar duce la o normă de muncă efectivă mare, timpul de repaos şi de refacere fiind mult mai redus decât timpul de muncă), asigurarea în regim gratuit şi prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate şi creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie.

“Cu toată disponibilitatea arătată de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, revendicările celor două organizaţii sunt departe de a fi rezolvate, deoarece nu s-au evidenţiat soluţii concrete. În concluzie, tergiversarea luării unor decizii la nivel guvernamental este cauza pentru care vom demara acţiuni de protest începând cu 21 martie 2016”, mai spun cele două organizaţii.

Astfel, în perioada 21 – 27 martie, protestatarii vor fi în grevă japoneză şi vor purtea banderole la serviciu, pe 28 martie îşi vor susţine revendicările la Camera Deputaţilor, în Comisia de Sănătate, iar pe 31 martie şi 7 aprilie vor avea loc pichete la Ministerul Muncii şi respectiv Ministerul Sănătăţii.

Între 11 şi 17 aprilie se organizează grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de două ore, iar pentru 18 aprilie se anunţă grevă generală, cu susţinerea unei treimi din activitate şi asigurarea urgenţelor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.