Grevă la Serviciul de Probațiune Vrancea

0
183

Consilierii de probaţiune din București și din județele Arad, Braşov, Cluj, Galaţi, Ilfov, Timiş şi Vrancea, au intrat, miercuri, în grevă generală. În alte 12 judeţe se intenţionează declanşarea grevei generale joi şi vineri.

„Consilierii de probaţiune protestează faţă de nerezolvarea problemelor de natură salarială pe care le-au semnalat în ultimii ani către conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiţiei (MJ), şi care s-au acumulat în timp, culminând cu calculul incorect al salariilor tuturor angajaţilor din sistemul de probaţiune începând cu luna ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cadru de salarizare unitară în sistemul bugetar. La nivel declarativ, responsabilii din DNP şi MJ au recunoscut toate problemele semnalate de consilierii de probaţiune, dar până în prezent nu au luat măsuri pentru soluţionarea acestora. Numeroasele încercări ale angajaţilor de a obţine rezolvarea acestor probleme pe calea dialogului au eşuat şi au condus în cele din urmă la decizia acestora de a intra în grevă”, se arată într-un comunicat al consilierilor de probaţiune.

De asemenea, ei au revendicări legate de condiţiile de lucru şi de personalul insuficient, care determină un volum foarte mare de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here