FOTO: Grindina a lovit din nou, în week-end. Gheața a făcut PRĂPĂD în Vrancea și în Buzău

0
341
Mii de hectare de culturi agricole sunt afectate grav din cauza gridninei care a făcut prăpăd în week-end. În numai câteva minute, gheața a distrus tot.

Cel mai grav a fost într-o comună din județul Buzău, al cărei primar a anunțat că grindina a afectat și localități din județul Vrancea.

Florin Leaua, primarul din comuna Puiești din județul vecin, a postat mai multe fotografii în care se văd proporțiile dezastrului. La o primă estimare, mii de hectare de culturi sunt afectate în proporții de la 60 până la 100%. Norul purtător de grindină a provocat distrugeri și în comunele Bălești și Ciorăști din județul Vrancea. La Bălești, localnicii sunt așteptați luni la primărie pentru a solicita evaluarea pagubelor, astfel încât, în cazul constatării unor pagube însemnate, să poată beneficia de despăgubiri.

Săptămâna trecută, grindina a lovit și comuna Dumbrăveni. În această localitate au fost grav afectate viile. Vița-de-vie a fost distrusă în proporție de circa 60% pe o suprafață de peste 500 de hectare.

CITEȘTE ȘI: Peste 500 de hectare de viță-de-vie, distruse de grindina de joi după-amiază la Dumbrăveni

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.