Gripa aviară, la granița județului. Autoritățile, în alertă

0
205

Temuta gripă aviară a ajuns la granița județului Vrancea. Un focar de boală a fost confirmat în județul Galați, în localitatea Liești, zonă limitrofă Vrancei. Urmare a acestei situații, autoritățile județene au intrat în ședință și au pus la punct un plan de măsuri menit a ține gripa aviară departe de județ, iar dacă totuși își va face apariția să se știe cum să se acționeze, pentru ca efectele să fie minime.

Astfel, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Vrancea s-au adunat, vineri, în ședință,  la sediul Prefecturii Vrancea, discuțiile fiind prezidate de prefectul Sorin Hornea.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre evoluția influenței aviare la păsările sălbatice în focarul apărut în localitatea Liești, județul  Galați, dar și  despre măsurile ce trebuie luate în localitățile aflate în zona de supraveghere a influenței aviare, de pe teritoriul județului Vrancea, în special în comunele Suraia, Vulturu, Boțârlău, Vadu Roșca, Hîngulești, Maluri, Nănești, Călienii Vechi și Călienii Noi.

În plus, s-a dispus activarea imediată a Centrelor Locale de Combatere a Bolilor și informarea membrilor acestuia despre evoluția influenței aviare.

Autoritățile județene atrag atenția populației să semnaleze orice suspiciune, apelul fiind lansat primarilor, vânătorilor dar și oamenilor care au în curți efective de păsări ori constată mortalitate în rândul păsărilor sălbatice. În plus, vânătorii nu trebuie să aducă în propria gospodărie păsările vânate pentru a nu risca contaminarea cu cele domestice, care trebuie izolate.

 

sedinta-prefectura1 sedinta-prefectura3

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.