“Gunoiul va împuți Vrancea”! Doi primari răstoarnă Consiliul Județean

0
1121

Scandal fără precedent între Consiliul Județean Vrancea și primarii din comunele Țifești și Ciorăști. Consiliul Județean, care se ocupă de implementarea proiectului Managementul Integrat al Deșeurilor din județul Vrancea, finanțat cu circa 153 de milioane de lei de Uniunea Europeană, a făcut apel la primarii celor două comune pentru a pune la dispoziția CJ terenurile pe care vor fi amplasate rampele de colectare a gunoiului.

nicolae braicau primar ciorasti - “Gunoiul va împuți Vrancea”! Doi primari răstoarnă Consiliul JudețeanToate celelalte localități au identificat deja terenurile, pe care le-au cedat prin hotărâri de consilii locale. Primarii din Țifești și Ciorăști nu sunt însă de acord cu acest lucru. Ei susțin că proiectul nu a fost gândit bine încă de la început și acuză Consiliul Județean că “gunoiul va împuți Vrancea”.

gabriel postolache primar tifesti - “Gunoiul va împuți Vrancea”! Doi primari răstoarnă Consiliul JudețeanConcret, primarii reclamă faptul că punctele de colectare sunt amplasate la distanțe prea mari, iar sătenii vor fi nevoiți să parcurgă mulți kilometri pe jos, pentru a depozita gunoiul. Gabriel Postolache, primarul comunei Țifești, și Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști, au cerut autorităților județene să vină cu soluții punctuale, pentru ca populația să nu sufere. În plus, cei doi primari au anunțat retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Vrancea Curată”.

Replica primarilor din Țifești și Ciorăști vine după ce, recent, într-o conferință de presă, reprezentanții Consiliului Județean au precizat că nerespectarea termenelor impuse de Uniunea Europeană va atrage automat pierderea finanțării. Romeo Iordache a declarat că reprezentanții celor 3 primării au obligația asumată prin contract să pună la dispoziția Consiliului Județean Vrancea terenurile pe care se vor construi punctele de colectare.

romeo iordache - “Gunoiul va împuți Vrancea”! Doi primari răstoarnă Consiliul Județean“Valoarea acestui proiect este de peste 153 de milioane de lei. Proiectul a cunoscut pe parcurs unele sincope datorate unor neconcordanțe sau neînțelegeri de către UAP-urilor (Unități Administrativ Teritoriale) a importanței proiectului și a documentelor care trebuiesc furnizate. Măr refer la faptul că la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vrancea Curată toate unitățile administrativ teritoriale s-au angajat că vor face parte din acest proiect. Aveau obligația de a pune la dispoziția Consiliului Județean Vrancea terenurile pe care se vor construi punctele de colectare. La această dată constatăm că sunt trei primării care nici măcar nu au emis Hotărârile consiliilor locale de dare în administrare a terenurilor respective. Este vorba despre comunele Andreiașu de Jos, Tifești și Ciorăști”, a declarat marți, într-o conferință de presă, reprezentantul CJ Vrancea, Romeo Iordache.

“Vrem să atragem un semnal de alarmă asupra acestor trei unități administrativ teritoriale care nici măcar nu au răspuns la la solicitările CJ Vrancea. Facem apel la primarii celor trei comune să răspundă măcar la telefon, să dea dovadă de disponibilitate și de respectarea cerințelor pe care și le-au asumat fiind membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vrancea Curată”, a mai completat Romeo Iordache.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.