Guvernul a aprobat normele de aplicare a legii privind indemnizaţiile pentru mame

0
362

Normele de aplicare a legii privind acordarea indemnizaţiilor şi concediului pentru creşterea copilului au fost aprobate, miercuri, de Guvern, iar pentru 140.000 de beneficiari, din 180.000, recalcularea se va face automat, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

„Este foarte important de comunicat că din 180.000 de potenţiali beneficiari ai acestui act normativ pentru 140.000 recalculările se vor face automat, prin urmare nu va fi nevoie ca aceşti oameni să vină la ghişee, nu trebuie să meargă pe drum, nu trebuie să facă noi documente”, a spus ministrul Muncii, la finalul şedinţei Guvernului, miercuri.

El a adăugat că persoanele care la 1 iulie se află în plată nu trebuie să depună cerere de prelungire, iar cele care au revenit la lucru pot beneficia de prelungirea perioadei, dar trebuie să depună formularul cu maximum 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani de către copil. Ministrul a anunţat că procedurile au fost simplificate astfel încât dacă în prezent se depun trei formulare (îndemnizaţie, alocaţie şi reinserţie), după aprobarea normelor se poate depune unul care să cuprindă cele trei date.

De asemenea, documentele vor putea fi trimise cu poşta sau în format electronic, nemaifiind nevoie ca beneficiarul să se prezinte la un ghişeu. Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul lunii martie, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.