Guvernul pregătește românilor o nouă taxă auto

0
388

O nouă formulă de calcul pentru mașinile care poluează va fi definitivată până la finalul anului 2018. Cel puțin așa susține Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, care promite că noua taxă de poluare îi va sancționa pe cei care poluează și va fi corectă față de ceilalți posesori de automobile. Conform acesteia, nouă taxă auto va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019 urmând să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

„Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate ca perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a afirmat Gavrilescu, într-o emisiune televizată.

La acest moment, reprezentanții Ministerului Mediului lucrează la formula de calcul, care ar urma să fie gata până la data de 31 decembrie 2018. Nu se cunoaște la acest moment câți bani vor trebui să scoată proprietarii de mașini din buzunare, însă un lucru este cert: principiul „poluatorul plăteşte”, va fi respectat. Astfel, dacă noua taxă auto va fi implementată, cei mai afectaţi vor fi, ca şi până acum, românii care au maşini mai vechi dotate cu motoare non-Euro, Euro 1, Euro 2 sau Euro 3.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.