„Hoţii sunt creativi, fii preventiv”, o nouă campanie derulată de Poliţia Română

0
281
Poliţia Română dă startul unei noi campanii de informare și prevenire privind furturile din locuinţe, care se va desfășura de la 1 septembrie până la sfârșitul anului.

În această perioadă, polițiști de la mai multe structuri vor fi prezenți în sate și orașe, în mojlocul oamenilor, pentru a le oferi pliante și sfaturi utile, astfel încât locuințele să nu le fie călcate de hoți.
Campania vine la solicitarea cetățenilor, interesați să știe cum pot preveni furturile din locuințe, deși datele IGPR arată că numărul de spargeri a scăzut în ultimii 2 ani.

Iată și câteva sfaturi de la polițiști pentru a preveni furtul din locuințe:

  • Nu permite accesul persoanelor necunoscute în locuință. Cei mai vulnerabili în fața hoților sunt copiii și bătrânii; aceștia pot fi ușor convinși de persoanele rău-intenționate.
  • Încuie ușa de la intrare chiar și atunci când ești în casă.
  • Nu oferi informații despre tine, despre bunurile pe care le deții ori despre vecini, persoanelor străine care pretind că reprezintă diverse instituții, dar care nu prezintă actul de identitate și legitimația de serviciu.
  • Dacă stai la casă sau la parter, nu lăsa ferestrele deschise când pleci de-acasă. De asemenea, grilajele montate la ferestre îi descurajează pe hoți.
  • Apelează la o persoana de încredere care să iți ridice eventualele facturi sau materiale lăsate la ușă ori în cutia poștală în perioada în care lipsești o perioadă mai lungă de timp. Pentru hoți, o cutie poștală plină e un semnal că proprietarul nu a mai trecut de mult pe-acasă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.