Iluminatul public din Focșani și 14 comune dat pe mâna unei societăți din Iași

0
568

Iluminatul public din Municipiul Focșani și din 14 comune va avea un nou operator care se va ocupa de tot ce ține de exploatarea, întreținerea, revizia și repararea sistemului de iluminat, dar și modernizarea rețelei de iluminat public din zonele menționate. Luni, primarul Misăilă a anunțat că a semnat, împreună cu colegii primari din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităților Focșani și Golești, contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public. Astfel, contractul a fost încheiat cu societatea URBIOLED SRL Iasi care este lider de asociere, alături de asociații SWISS City Solution şi Consorzio Stabile EBG Group. Electric Light Focșani, societatea care s-a ocupatîn ultimii 3 ani de acest serviciu are calitatea de subcontractant și va continua să execute, pentru următorii 5 ani, lucrările asigurate prin contract. Cu o valoare totală de 23.795.639,59 lei (4.811.840 euro), contractul va avea trei componente la bază. Este vorba despre serviciul de întreţinere-menţinere a sistemului de iluminat public pe întreaga durată a contractului, cu o valoare de 7,9 milioane de lei, fără TVA, modernizarea reţelei de iluminat public, cu o valoare de 10,1 milioane de lei, fără TVA și activitatea de montare-demontare a iluminatului festiv, care este  de 5.772 milioane de lei, fără TVA.

„Activitățile care fac obiectul delegării gestiunii sunt întreținerea, mentenanța și modernizarea sistemului de iluminat public, inclusiv montarea/demontarea iluminatului festiv și presupun prestarea următoarele servicii: exploatarea, întreținerea, revizia și repararea sistemului de iluminat public, inclusiv activitatea de dispecerizare, modernizarea rețelei de iluminat public, servicii privind închirierea ornamentelor de iluminat festiv, montarea-demontarea, conectarea-deconectarea, supravegherea funcționării/reparării acestora precum și montarea/demontarea instalațiilor de iluminat festiv pe care autoritățile publice locale le au în gestiune și care vor fi puse la dispoziția operatorului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Societatea URBIOLED SRL Iași este condusă de Ana-Maria Ciotîr, cunoscută ca iubita fiului fostului baron PSD de Iaşi, Ion Solcanu. Conform presei din Iași, societatea este abonată la contractele cu statul, anul trecut fiind încheiate contracte de milioane de euro cu primăriile din județul Iași. Pe lângă Primăria Focșani, din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităților Focșani și Golești mai fac parte comunele Vânători, Bolotești, Poiana Cristei, Urechești, Sihlea, Popești, Dumbrăveni, Cotești, Câmpineanca, Vulturu, Milcovul, Garoafa și Cârligele.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.