IMAGINI ȘOCANTE: Copii bătuți și înjurați de educatoare, la o grădinița din satul Poiana. IȘJ face anchetă  

3
781

Învățământul vrâncean, zguduit din temelii după ce imagini șocante cu o educatoare care bate copii și îi jignește au făcut înconjurul țării. Cazul a ieșit la iveală după ce mama unui copil de la grădinița din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, a participat la orele de la grădiniță, cu acceptul cadrului didactic, timp în care a filmat cu telefonul mobil imagini incredibile: o educatoare dezlănțuită împotriva unor copii de vârstă mica, o educatoare cu un limbaj  total inadecvat, care înjură micuții, îi lovește cu bestialitate, îi amenință, îi terorizează.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a declanşat o anchetă, iar luni va trimite o echipă de inspectori la grădiniţa din satul Poiana, comuna Vrâncioaia.

„Am decis ca luni să facem un control la respectiva grădiniţă, să vedem ce măsuri se impun. Am discutat cu directorul şcolii, iar luni vom trimite acolo o echipă de inspectori pentru a vedea dacă toate lucrurile sunt adevărate. Se va întruni comisia de disciplină, iar conducerea şcolii de care aparţine grădiniţa, aşa cum e procedura, va dispune sancţiuni în cazul educatoarei. Sesizarea a fost depusă inclusiv în scris la sediul ISJ Vrancea, astfel că se vor face cercetări şi se vor dispune măsuri”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Vrancea, Dorin Cristea.

În filmarea respectivă se poate observa cum educatoarea se enervează și devine practice un monstru în momentul în care doi copii se ridică din băncă și se joacă în clasă.

 „Te trag de urechi! Mai, chiar nu te doare, mai?” ii striga educatoarea unui copil pe care il chinuie. „Hai … ti-am spus odata, ti-am spus de doua ori, dar tu de cate ori vrei sa iti spun? M-am saturat de tine! …in pielea goala si acasa cu tine! Toată activitatea se desfășoară în jurul acestui copil!”

„Daca ai vazut cine a raspuns la intrebare si tu faci pe prostul, asta se pedepseste!”, se mai aude spunândând educatoarea.

Motivele pentru care educatoarea are aceasta atitutine sunt de cele mai multe ori banale. Femeia se enerveaza fie pentru că cei mici pleacă din bancă sau fac mizerie, fie nu rețin o poezie atât de repede pe cât si-ar dori ea. „După mintea ta, cine a stat la masa? Un copil sau un porc? Eu zic că un porc! La mizeria care e acolo, un porc!”

Educatoare socheaza in primul rând prin limbajul folosit. „Pune stop. Unde iti e locul? Stai dracului unde iți e locul!” „N-ai voie acolo! N-ai voie acolo dementule! Lasă-mă în pace!  Dacă te mai ridici iei bătaie, te dezbrac. Poate să mă ia Politia în secunda 2, te dezbrac și te trimit acasă.”

„E inadmisibil, nu e normal ce am văzut acolo, în filmare, nu trebuie să se întâmple la o catedră. Directorul şcolii de care aparţine grădiniţa mi-a spus că educatoarea şi-a recunoscut vina, că şi-a ieşit din fire, că a fost nervoasă, nu cred că o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui să se găsească la catedră”, a adăugat şeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea, adăugând că educatoarea respectivă are vechime în învăţământ, dar și că luni va fi demarată o anchetă riguroasă.

https://www.youtube.com/watch?v=6JV2n0R2VsI

Loading...

3 COMENTARII

  1. Pare ciudat totusi.cum ar putea sa faca asa ceva,cand stie ca un parinte asista si la inceputul video-ului se vede cum educatoarea se si uita spre acel parinte care filmeaza.
    Ori e inconstienta,o o pensionare mai rapida,ori o metoda de a scapa din si de acea locatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.