Îmbulzeală mare pe buletinele de vot din Vrancea

0
536

Vrâncenii vor trebui să deschidă ochii bine la alegerile de săptămâna viitoare, atât la propriu cât și la figurat. La figurat, pentru a-i alege pe cei mai buni pentru a–i reprezenta în viitorul mandat, la propriu pentru că numele candidaților pe buletinele de vot pentru Consiliul Județean sunt trecute extrem de mici.

În Vrancea, așa cum nu se întâmplă în nici un alt județ, pe prima pagină a buletinului de vot pentru alegerea membrilor Consiliului Județean sunt înghesuite patru partide, astfel că numele candidaților este abia vizibil.
Potrivit jurnalistului Sebastian Oancea, autorul unui articol interesant publicat în www.justitiecurata.ro, la această situație s-a ajuns după ce, nemulțumit că, la tragerea la sorți a ordinii partidelor, PSD a nimerit pe locul 4, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat, prin reprezentantul PSD în Biroul Electoral Județean Vrancea, Luminița Oanele, ca buletinul de vot să conțină 4 partide pe prima pagină. Asta în ciuda recomandării Prefecturii Vrancea, care prevedea ca buletinul să fie „aerisit”, cu câte două patrulatere pe pagină, adică 2 liste de partid, în ordinea în care s-a tras la sorți.

Propunerea Prefecturii Vrancea a fost respinsă de BEJ, astfel că s-a purces la întocmirea hotărârii prin care s-a stabilit forma actuală a buletinului de vot, în care PSD ajunge pe prima pagină a buletinului de vot.

Decizia BEJ a fost contestată de reprezentanții PNL, care susțin că numele înghesuite pe buletinul de vot fac imposibilă identificarea candidaților de către alegătorii care nu au o vedere impecabilă. „Este aproape imposibil pentru o persoană cu vederea cât de cât bună să distingă numele candidaților înghesuite în acele patrulatere, darămite pentru un alegător pe care vederea nu-l mai ajută. Considerăm că această decizie este una menită să inducă în eroare alegătorul, cu atât mai mult cu cât alte județe, dacă nu mă înșel toate, au stabilite câte două patrulatere de pagină pe buletinul de vot, astfel ca electorii să poată analiza clar listele de candidați”, susține Cristian Bălosu, președintele PNL Focșani, citat de www.justitiecurata.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.