Imnul național ar putea fi intonat la începutul cursurilor dar și în debutul programelor TV

0
396

Imnul național ar putea fi intonat la toate competițiile sportive din țară, în deschiderea tuturor programelor TV, dar și la începutul cursurilor în tot cicul preuniversitar.

Propunerea aparține unui grup de 58 de parlamentari PSD, PNL şi UNPR, care au depus un proiect de lege în acerst sens. Inițiatorii vor şi interzicerea intonării, în orice condiţii, a unor imnuri regionale, cum ar fi cel al Ţinutului Secuiesc. Aceiași inițiatori vor ca drapelul să fie arborat “cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive locale, naţionale sau internaţionale desfăşurate pe teritoriul naţional, indiferent de locaţia de desfăşurare a acestora”, modificând astfel prevederile actuale, care cer arborarea doar în cazul competiţiilor sportive de pe stadioane. În plus, drapelul va fi arborat alături de alte drapeluri străine doar dacă este vorba despre un stat recunoscut oficial de România.

În privinţa imnului, iniţiatorii vor ca acesta să fie intonat în cadrul tuturor competiţiilor sportive naţionale şi locale, nu doar în timpul celor internaţionale la care participă România. Totodată, 58 de parlamentari vor ca imnul să fie intonat la începutul cursurilor din întregul ciclu preuniversitar, nu doar în învăţământul primar şi gimnazial – incluzând astfel şi liceul. O altă prevedere se referă la intonarea imnului la începutul emisiei tuturor posturilor radio şi TV româneşti care emit pe teritoriul naţional, nu doar a posturilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here