IMPORTANT: De vineri, 13 august, la frontierele UE vor fi acceptate doar certificate digitale de vaccinare, testare sau boală

0
402

Începând de vineri, 13 august 2021, cei care vor traversa frontierele de stat, la nivelul tuturor țărilor UE, vor trebui să prezinte certificatele digitale de vaccinare. „Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în  Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar asta înseamnă intrarea în carantină conform legislației din fiecare stat membru.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.