Impozitarea pensiilor speciale cu 90% respinsă de senatorii PSD | Ion Ștefan: “Proiectul va ajunge în Camera Deputaților și voi vota în favoarea taxării pensiilor speciale cu 90%”

1
377

Plenul Senatului a respins săptămâna trecută proiectul prin care pensiile speciale urmau să fie impozitate cu 90%. Proiectul inițiat de parlamentarii USR a fost susținut de parlamentarii liberali, însă majoritatea formată din PSD și UDMR a votat împotrivă. Proiectul USR propunea o impozitare cu 90% a pensiilor speciale care depășesc suma de 3.500 de lei. 70 de senatori PSD, 9 de la UDMR și 7 senatori neafiliați au votat împotriva proiectului care a fost susținut la vot de senatorii Partidului Național Liberal și ai Uniunii Salvați România. Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Parlamentarul PNL de Vrancea, Ion Ștefan a avut prima reacție imediat după votul dat în Senat. Acesta este de părere că nu este echitabil să primești o pensie specială în condițiile în care nu ai contribuit la sistemul public de pensii și acuză majoritatea PSD că vor să mențină pensiile speciale doar pentru ei. Mai mult decât atât, Ion Ștefan consideră că respingerea proiectului este o decizie politică a senatorilor PSD care țin cu dinții de aceste privilegii pentru că știu că, din iarna acestui an, mulți dintre ei nu vor mai vedea decât la televizor sălile Casei Poporului”.

În vreme de solidaritate între români, senatorii PSD sunt mai cu moț și vor pentru ei pensii speciale, neimpozitate!

Nu este echitabil să primești o pensie pentru care nu ai contribuit la sistem. Nu este normal să beneficiezi de o pensie specială ca parlamentar, când tu ești ales de cetățeni să le reprezinți interesele și să lucrezi pentru legi mai bune pentru TOȚI, nu doar pentru unele categorii, iar pentru asta primești o indemnizație. Nu este normal să respingi impozitarea pensiilor speciale prevalându-te doar de faptul că mai ai câteva luni de mandat, în Senatul României, și că, acum, pe ultima sută de metri, trebuie să ”pârjolești” țara și bugetul doar pentru că ai majoritate politică și te numești PSD.

Nu este normală decizia politică a senatorilor PSD care țin cu dinții de privilegii pentru că știu că, din iarna acestui an, mulți dintre ei nu vor mai vedea decât la televizor sălile Casei Poporului pentru că românii nu le vor mai acorda votul și încrederea. Însă, aceștia sunt pesediștii!”, a transmis deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan care a mai amintit că Partidul Național Liberal a depus un proiect prin care se dorește impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%, banii urmând să fie direcționați către nevoile medicale actuale. Credeți că PSD a acceptat această propunere? Buzunarul de pesedist le este mai aproape decât un salon de spital în România!”, a mai completat Ion Ștefan. Proiectul de impozitare a pensiilor speciale va ajunge la vot în plenul Camerei Deputaților.

În calitate de deputat PNL de Vrancea, la momentul în care proiectul de lege privind impozitarea pensiilor va ajunge în plenul Camerei Deputaților, voi vota în favoarea taxării lor cu 90%! Am susținut, din prima clipă, că nici nu ar trebui să existe pentru parlamentari astfel de privilegii, însă, încă o dată, PSD și majoritatea toxică din Parlament, care nu îi mai reprezintă pe români, au decis altfel. Românii nu mai pot fi mințiți, iar PSD nu doar că ne minte, dar ne și fură, sistematic, prin jaful pe care-l fac prin Parlament de decenii întregi”.

Numărul de beneficiari de pensii speciale

La finalul lunii mai 2020, datele centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) arătau că 9.528 de persoane beneficiază de pensii de serviciu. Cei mai mulți, respectiv 4.088, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor, în cazul acestora înregistrandu-se și cea mai mare pensie medie, respectiv 20.988 lei, din care 17.790 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferența din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit CNPP, 1.426 de pensionari beneficiază de pensii potrivit Legii  83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, cu o pensie media care se ridică la 11.569 lei, din care 7.759 lei suportați din bugetul de stat.

De precizat este că aceste date nu conțin nici numărul și nici cuantumul pensiilor primite de foștii angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale sau al Serviciilor Secrete.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. …din marea dezamagire,din mari pacate,vrancea dar si INTREAGA ROMANIE,DE 30 de ani mai bine,A INCAPUT PE MANA MAFIEI ROMANESTI,INCOLACITA DE MAFIA RUSEASCA,EVREIASCA…TOATE NAATIILE,TOATE CIURUCURILE INFRACTOARE SI AU GASIT HRANA SI APA PE ACESTE MELEAGURI ..,si,cel mai dramatic,vorba fierarului DUDU DIN SATUL NOSTRU,CORCIREA NATIILOR A CREAT,ZAMISLIT,MONSTRI MAFIOTI MAI RAPACE CA IN CALABRIA…,

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.