În 12 ani de când am intrat în familia UE, România a luat de trei ori mai mulți bani decât a dat

0
22
Administrația locală PSD din Focșani este ”repetentă” la accesare fonduri.

12 ani de apartenență la Uniunea Europeană a României au însemnat pentru țara noastră peste 50 de miliarde de euro atrași, prin diferinte proiecte, pentru dezvoltare și modernizare. Un calcul făcut la Focșani de purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, din care face parte și PNL, candidatul liberal la alegerile europarlamentare din 26 mai, Siegfried Mureșan, arată clar că România a atras de trei ori mai mulți bani decât a cotizat la bugetul UE.

”De când România a devenit stat membru al UE, în 2007, am contribuit la bugetul UE cu 17 miliarde de euro. Dar în aceeași perioadă, de la 1 ianuarie 2007 și până acum, am atras 52 miliarde de euro, cu 35 de miliarde de euro mai mult decât am plătit. Când veți auzi ciuma roșie că spune că Europa ne vrea răul, ne călărește, trebuie să spuneți stop: din relația cu Europa noi am ieșit pe plus!”, a spus Mureșan.

Din păcate însă, distribuția banilor europeni în România nu s-a făcut unitar, ci în funcție de capacitatea și interesul administrațiilor locale. În timp ce orașe precum Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Deva, Suceava, Oradea sau Brașov, unde sunt administrații liberale, au înflorit pur și simplu, devenind fruntașe în topul calității vieții, în Focșani, sub administrație pesedistă, anul trecut s-au accesat numai 2.000 de euro! Prin comparație, salariul primarului pesedist din Focșani, pe o lună, este mai mare! La rândul său, Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNL la europarlamentare, a lăsat să se înțeleagă faptul că Focșaniul se poate dezvolta numai cu un primar liberal, prin descătușarea din strânsoarea și subdezvoltarea pe care le-a impus ciuma roșie, la vot.

”La Focșani, m-a durut pur și simplu sufletul când S. Mureșan, un om care cunoaște foarte bine realitățile europene, a venit cu o cifră care m-a șocat – 2.000 de euro, atât a reușit să aducă anul trecut, în Focșani, Primăria”, a declarat Rareș Bogdan la o emisiune TV după mitingul PNL de la Focșani de duminică. (Material comandat de PNL Vrancea. Executat de SC Wikinews Consult SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.