În atenția șoferilor! Propunere a Asociației Pro Infrastructură: Sistemul ”2+1 alternativ”, pentru tot DN2-E85

2
6492

Propunere a Asociației Pro Infrastructură: Introducerea sistemului ”2+1 alternativ”, pentru tot DN2-E85. ONG-ul susține de foarte mult timp necesitatea ca această șosea să fie marcată  conform sistemului 2+1 alternativ. Mai mult decât atât, reprezentanții asociației propun și majorarea limitei de viteză pe porțiunea dintre Sinești și Movilița din județul Ialomița, acolo unde a fost deja implementat acest sistem. De altfel, porțiunea de drum este singura marcată în sistem 2+1, dovedindu-și eficiența, prin faptul că de când a fost marcat ca atare, pe acest sector nu s-au mai înregistrat accidente mortale. La acest moment, în zonă, viteza maximă legală este limitată la 80 de km pe oră, iar Asociația Pro Infrastructură cere creșterea vitezei la 100 de km/h.

”În urmă cu două zile a avut loc un nou accident mortal prin ciocnire frontală lângă Urziceni pe faimosul DN2 marcat populist “1+1 dar pentru șmecheri 2+2”. Vrem să discutăm astăzi despre situația limitelor de viteză pe acest drum care este cel puțin bizară. Porțiunea #2plus1alternativ dintre Sinești și Movilița are un palmares de siguranță mult superior dar este limitată la 80 km/h. Restul drumului (în sistem rutier 1+1 criminal) are limita la 100 km/h. Dată fiind siguranța pe cele două tipuri de marcaj, ar trebui să fie invers! Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să ridice de urgență limita de viteză pe porțiunea 2+1 Sinești-Movilița la 100 km/h ca o recunoaștere a siguranței rutiere mult mai mare și, așa cum am cerut de nenumărate ori, să extindă rapid profilul 2+1 alternativ pe întreaga lungime a DN2, instalând de această dată și parapet ușor care să separe fizic cele două fluxuri de trafic”, transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructura. La sfârșitul lunii iulie, 10 oameni au murit în doar câteva ore ca urmare a unor accidente grave. Imediat după tragedii, ministrul Transporturilor a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transformarea DN2-E85, astfel încât să se poată circula alternativ, în sistem 2+1 alternativ.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Dar de ce nu bătătorit câmpul și sa mergem pe acolo cu 10 km/h sa evitam accidentele sau mai bine închideți drumul de tot și mergem cu trenul ala supersonic căruia ii sare liniile de sub roti. Toate tarile fac autostrăzi pt dezvoltarea infrastructurii iar noi le micșora ca avem avioane în loc de mașini. Puteți pune radare și sa măriți personalul M. A. I, asa faceți și bani din amenzi evitați și accidentele.
    Dar când gândirea romanului e la fel de proasta ca cei 7 ani de acasă e normal sa propui 2+1.
    P.S: va alungați oamenii din tara și la un moment dat o sa mai faceți autostrăzi doar pt căruțe și biciclete. O sa rămâneți singuri într-o tara a nimănui!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.