În ce condiţii pot fi înscrişi copiii direct în clasa I!

0
484

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscriși în îinvățământul primar în anul școlar 2015-2016 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I pot fi înmatriculați, doar pentru anul școlar 2016-2017, ăn clasele I deja existente, pe locurile disponibile, conform unei proceduri publicate pe site-ul Ministerului Educației.

Potrivit precizărilor privind stabilirea locurilor disponibile la clasa I, dacă numărul de elevi existenți în clasa pregătitoare în anul școlar 2015-2016 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu există locuri disponibile. Însă, dacă sunt mai puțini de 25, atunci numărul de locuri disponibile se calculează ca diferența între 25 și numărul de elevi existenți în clasă în anul școlar 2016-2017.

“Unitățile de învățământ vor trimite la inspectoratele școlare județene (IȘJ) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB) listele cu locurile disponibile pentru înscrierea direct în clasa I, până la data de 19 februarie 2016. Informațiile cu privire la locurile disponibile la clasa I sunt puse la dispoziția părinților de către unitățile de învățământ prin afișare la sediul unității de învățământ și pe site-ul acesteia, în cazul în care unitatea are site propriu, precum și prin publicarea pe site-ul inspectoratului școlar”, se menționează în nota publicată de minister.

Inregistrarea solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condițiile menționate mai sus se face în perioada 22 februarie – 28 februarie 2016.

Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învățământ, neexistând posibilitatea completării online.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.