În doar 24 de ore, polițiștii vrânceni au reținut 18 permise de conducere pentru consum de alcool și depășirea vitezei legale

0
264

Polițiștii din Vrancea au continuat acțiunile de prevenire a consumului de droguri și alcool în rândul șoferilor. În urma controalelor din trafic, în ultimele 24 de ore, polițiștii au reținut 18 permise de conducere pentru alcool și depășirea vitezei legale.

„Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudență, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. În urma controalelor făcute de polițiști în trafic în ultimele 24 h, au fost reţinute 18 permise de conducere pentru alcool și depășirea vitezei legale, fiind constatate 5 infracţiuni prevăzute de legislaţia rutieră. Vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles să respectați prevederile legale și vă dăm câteva exemple de “Așa NU”, depistate de polițiștii rutieri în ultimele 24 h”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Ieri, 29 iunie, ora 07:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 54 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Republicii, din municipiul Adjud, deși se afla sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Adjud unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot ieri, 29 iunie a.c., ora 17.45, un tânăr de 20 de ani, din comuna Năruja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 M, dinspre sat Brădetu către sat Nistorești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost  întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeași oră, polițiștii Serviciului Rutier care desfășurau activități specifice pe pe DJ 205 M, în comuna Nistorești, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Comunal ”N.N. Săveanu”Vidra, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Atragem atenția asupra pericolelor generate de consumul de alcool și droguri la volan. Reflexele sunt mult încetinite, iar riscul unui accident rutier este sporit, astfel de comportamente iresponsabile punând în pericol viața tuturor participanților la trafic!”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.