În plină criză, parlamentarii și-au votat salarii mai mari! De cadou au parte primarii și președinții de consilii județene!

0
580

În ședința de miercuri (21 septembrie), cu 91 de voturi pentru, senatorii PSD, PNL și UDMR au adoptat majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea cu 25% a retribuțiilor funcționarilor publici care lucrează cu ei, salariile parlamentarilor majorându-se cu 2.000 de lei brut. Decizia a fost luată deși Curtea Constituțională Română (CCR) a decis că aceste majorări sunt neconstituționale. Astfel, începând cu 1 noiembrie, categoriile de bugetari enumerate mai sus ar putea primi salarii – indemnizații mai mari prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe țară pentru anul 2021. De asemenea, prin amendamentul UDMR, votat de majoritatea PSD-PNL-UDMR din Comisia de muncă, vor crește cu 25% și salariile și sporurile personalului de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Parlamentului, Consiliului Legislatic și Administrației Prezidențiale. Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.