În ultimele 24 de ore, vrâncenii care nu au respectat ordonanțele militare au plătit amenzi în valoare de aproape 60.000 de euro!

0
823

Potrivit ultimelor informații furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea are în acest moment un număr de 216 persoane infectate cu noul coronavirus. Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică monitorizează 268 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. De asemenea, conform datelor oficiale, 102 persoane sunt în carantină instituționalizată, alte 626 aflându-se în carantină la domiciliu.

Structurile MAI, poliție și jandarmerie, continuă verificarea populației privind restricțiile impuse de ordonanțele militare. Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost controlați 3.487 de cetățeni ai județului nostru, echipajele mixte formate din jandarmi, polițiști și militari ai Garnizoanei Focșani descoperind nereguli soldate cu 175 de sancțiuni contravenționale în valoare de 281.000 de lei, adică peste 58.000 de euro.

În ceea ce privește situația la nivel național, Grupul de Comunicare Strategică ne informează că „până astăzi, 18 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.418de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 1.730 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 417 persoane diagnosticate cu infecție cuCOVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău,Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș,Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți,Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 351 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 19.911 de persoane. Alte 47.139 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 90.991 de teste. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 434 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.368 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.842.854 de lei”.

Am mai putea adăuga faptul că la nivel național 1.031 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, Vrancea fiind pe locul 3, cu 67 de cadre medicale infectate, după Suceava (462) și București (149).

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.