În Vrancea, campania de vaccinare antigripală începe la 15 octombrie. Care e categoria de persoane cu prioritate la imunizare

0
269

Campania de vaccinare antigripală începe în Vrancea Buzău de la 15 octombrie. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății a transmis în județ deja prima tranșă de vaccinuri, în număr de 5800, pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc. Vaccinurile vor fi repartizate medicilor de familie, instituțiilor medicale și instituțiilor de ocrotire socială.

Cel mai probabil, cu primele doze primite vor fi imunizate cadrele medicale potrivit legii, persoanele care pot beneficia de gratuitate la vaccinare sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 de ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astmă sau cu virusul imunodeficienței umane.

De asemenea, mai primesc vaccin antigripal gratuit gravidele, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire, copii sau bătrâni și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.

Mai primesc vaccin antigripal de la stat persoanele, adulte și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliu persoanelor la risc înalt, dar și toate persoanele cu vârstă egală sau mai mare de 65 de ani potrivit DSP Vrancea, campania de vaccinare antigripală va avea loc începând cu data de 15 octombrie 2015.

După epuizarea celor 5800 de vaccinuri, ministerul de resort va retrimite în teritoriu alte doze astfel încât cât mai multe persoane din grupele de risc să primească tratamentul care să țină gripa departe.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.