Încă o familie cu casa mistuită într-un incendiu cauzat de un coș de fum defect

0
373

Încă o familie a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa i-a fost cuprinsă de foc. Incendiul s-a produs în noaptea de 11 ianuarie, în comuna Gugești.

Potrivit ISU Vrancea, evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 00.30 şi imediat s-au deplasat către locul indicat trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi o autospecială din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gugeşti.  În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, precum şi la două anexe. S-a intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea altor imobile, amplasate la mai puţin de 1 m distanţă de imobilul afectat de flăcări.

În urma incendiului, au ars acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, bunuri de uz casnic din interiorul unei camere şi două magazii construite din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui coş, canal ori burlan de fum deteriorat.

“Pentru evitarea unor posibile situaţii similare, reamintim că verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii. Acestea trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare şi e necesar să fie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lem şi alte asemenea).”, transmit reprezentanții IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.