Încă trei puncte de lansare a rachetelor antigrindină, funcționale din 2018

2
465

Investițiile în sistemul antigrindină continuă și în acest an. Ministerul Agriculturii a propus planul de investiții pentru acest an, care urmează să fie aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Conform proiectului, Stația Antigrindină Vrancea ar urma să primească 5 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru investiții, astfel încât alte trei puncte de lansare a rachetelor, aflate în faza de testare, să devină operaționale.

Este vorba despre punctele de lansare de la Rădulești, Vîrteșcoiu și Urechești. Acestea ar trebui să protejeze suprafețe importante de culturi, în principal de viță-de-vie. Anul trecut, din cauză că punctele respective nu erau operaționale, în zonele care ar fi avut acoperire au fost înregistrate pagube importante din cauza căderilor de grindină.

Cele mai însemnate probleme au fost pe raza localităților Tîmboiești, Popești, Urechești, Cotești și Cîrligele.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.