Încă un pas în derularea programului “Fiecare Copil în Grădiniţă”. S-au dat banii pe județe

0
426

Programul “Fiecare Copil în Grădiniţă” va fi finanţat în 2016 cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat, pentru stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, repartizarea pe judeţe şi municipiul Bucureşti a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea, pe anul 2016, a participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

“Suma totală este de 55,5 milioane de lei şi este defalcată pe judeţe, conform solicitărilor pe care judeţele le-au făcut ţinând cont de estimările de copii care putea beneficia de tichetele de participare la grădiniţă, program lansat acum o lună. Este un program care va pune la dispoziţie tichete sau vouchere pentru cumpărarea de alimente sau rechizite pentru copiii care au o prezenţă constantă la grădiniţă, certificate conform unei proceduri adoptată deja în şedinţele de guvern trecute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Tichetele sociale, acordate în baza Legii privind încurajarea copiilor să urmeze învăţământul preşcolar – “Fiecare Copil în Grădiniţă”- vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite şi/sau rechizite. Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învăţământul preşcolar promovează prezenţa la grădiniţă a copiilor între 3 şi 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie.

Mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvenţiile agricole. Tichetele vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezenţe completat de educatori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.