„Încalță un copil, de iarnă!”, campania inițiată de Mirela Retegan vine în sprijinul copiilor nevoiași din toată țara

0
679

Fondatoarea fenomenului „Gașca Zurli”, Mirela Retegan continuă campania prin care își propune să ofere încălțăminte pentru toți copiii desculți ai României. Campania „Încalță un copil, de iarnă!” a debutat anul trecut, atunci când prin intermediul inițiativei promovată de Mirela Retegan, 5.000 de copii s-au bucurat de o pereche nouă de încălțăminte de iarnă. „Eu sunt șefă la gesturile mici din care se nasc lucruri mărețe” – Acesta este titlul unui articol publicat pe blogul Mirelei Retegan, articol în care ne spune care este scopul campaniei și cum poate ajuta fiecare dintre noi.

„Raionul ăsta mi l-a dat mie Dumnezeu. Mi-a zis într-o zi: “Măi, femeie, nu mai visa la campanii în care să organizezi serate îmbrăcată în rochii de seară și să strângi milioane de euro, cum ai văzut în filmele americane. În primul rând, tu nu reziști prea mult pe tocuri mai mari de 6 cm, în al doilea rând, nu ai nicio rochie cu corset și trenă (ar trebui să slăbești minim 20 de kilograme), în al treilea rând, trăiești în România. Aici, tot ăia care au mai puțin dau mai repede și mai mult”. Când îți zice Dumnezeu așa, cu subiect și predicat, ți-e clar că treaba ta e să aduni om cu om în jurul unei cauze. Și din puținul fiecărei case să faci mult pentru casele în care nu există de niciunele. Așa am pornit anul trecut prima campanie în care mi-am propus să încalț toți copiii desculți ai României. Și-am strâns împreună 5000 de perechi. Anul acesta ne-am propus să dublăm cifra”, a scris Mirela Retegan pe blogul personal. Campania se va derula în luna noiembrie și are ca principal scop oferirea de ghetuțe noi copiilor săraci din satele românești.

Care sunt scopurile mele cu această campanie?

  1. Să ducem ghetuțe călduroase acelor copii din satele românești, care umblă iarna în încălțări rupte, sparte ori găurite, scurte sau prea mari.
  2. Să oferim pentru părinți o ocazie bună în care să îi învețe pe copii ce este generozitatea. Aș vrea să meargă împreună (copil și părinte) și să cumpere o pereche de ghetuțe în care să pună șosete, căciulă, poate o scrisoare cu un contact, niște biscuiți, o cărticică… și să facă pachetul împreună.
  3. Să exersăm împreună grija și atenția pentru cei mai puțin norocoși ca noi.

Toate lucrurile trebuie să fie noi. Facem daruri, nu dăm de pomană.

Rugăminte: scrieți într-un loc vizibil pe cutie numărul ghetuțelor și dacă pachetul e pentru fată sau băiat. Ne-ar ajuta mult să nu le puneți într-o pungă. Sa găsiți o cutie, chiar dacă le-ați luat fără, și cutia să o sigilați bine. Ar ajuta enorm munca noastră.

Campania a devenit una națională pentru că mi s-au alăturat organizații importante din țară și o mână importantă de femei minunate care replică în zonele lor această campanie extraordinară. Dacă aveți vreo idee prin care să implicați o firmă sau angajații ei, scrieți-mi chiar mie pe mirela@zurli.ro. Sau poate doriți să ne sprijiniți în vreun fel, dincolo de o simplă pereche de ghetuțe. Dacă sunteți din București, puteți aduce ghetuțele la noi la sediu. Adresa noastră pe care puteți trimite prin curier este strada Intrarea Tudor Ștefan nr 57, sector 1, București, Compania de Evenimente Zurli, tel 0728.143.173. Dacă sunteți din alte orașe, puteți să vă implicați cu tot ce aveți la îndemână într-o asociație apropiată vouă.

Locația parteneră din FOCȘANI este situată pe Bulevardul Independentei nr 60, magazin Artech (în sensul giratoriu din Obor), program 8:00-19:00, L-V. Persoana de contact, Diana Cristina Enache, tel 0736090004.

Detaliile campaniei le puteți găsi AICI

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.