Incendiu puternic la Păunești. Numeroși pompieri au acționat pentru ca flăcările să nu se extindă

0
623

incendiu noaptea 1024x680 - Incendiu puternic la Păunești. Numeroși pompieri au acționat pentru ca flăcările să nu se extindă

Patru echipaje de pompieri profesionişti şi voluntari au acţionat pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor unui incendiu ce s-a manifestat la locuinţa unui cetăţean din satul Novăceşti, comuna Păuneşti, la primele ore ale zilei de miercuri, 2 decembrie.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul comun I.S.U. – Ambulanţă în jurul orei 02.40, iar în momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că flăcările se manifestau la acoperişul comun al unei locuinţe şi anexe cu destinaţia bucătărie, pe o suprafaţă totală de aproximativ 140 mp. Prima intervenţie a fost asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păuneşti cu autospeciala de stins incendii din dotare, care a acţionat atât pentru localizarea incendiului, cât şi, împreună cu proprietarii şi cetăţenii, pentru evacuarea bunurilor aflate în interiorul imobilului. Din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud au intervenit două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, la locul intervenţiei fiind mobilizată şi o ambulanţă SMURD, pentru asigurarea asistenţei medicale în caz de nevoie.

În urma incendiului a ars acoperişul, construit din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 140 mp şi s-au degradat pereţii imobilului. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza  unui burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenţiei pompierilor, s-a împiedicat propagarea flăcărilor la gospodăriile învecinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here