Încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2016

0
281

Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de luni şi până vineri, la prima sesiune a bacalaureatului 2016 care este programată să înceapă pe 13 iunie.

Candidaţii se pot înscrie în baza fişei-tip informatizată la secretariatele liceelor unde au absolvit. În cazul elevilor din promoţia 2016, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor, arată un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Cei din anii anteriori care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie, însă ei depun la secretariatul liceului absolvit certificatul de naştere, cel de căsătorie, dacă este cazul, actul de identitate, foaia matricolă şi adeverinţa cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea la examenul din această sesiune.

Potrivit calendarului aprobat de MENCS, bacalaureatul 2016 va debuta, în 13 iunie, cu proba de limba română – comunicare orală. Proba de limba maternă – comunicare orală, va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată,  între 27 iunie şi 1 iulie, de proba la limba străină – comunicare orală.

Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, cu examenul la limba şi literatura română, iar pe 5 iulie, proba la limba şi literatura maternă. Pe 6 iulie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.