Încep protestele cadrelor didactice. De marți, profesorii pichetează Prefectura Vrancea

0
130

Sindicaliștii din învățământul vrâncean au hotărât să declanșeze acțiunile de protest la nivel județului. Protestul va consta în pichetarea Prefecturii Vrancea în intervalul orar 11.30-13.30, în zilele de marți 13 iunie, miercuri 14 iunie și joi 15 iunie. La protest vor participa cadre didactice care sunt membre ale Sindicatului Liber din Învățământ.

“Principalele nemulţumiri ale membrilor de sindicat sunt: proiectul Legii Salarizării Unitarecare situează angajaţii din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic) în intervalul coeficienţilor 1,10 – 2,21 pe o scară de la 1 la 12; neacordarea majorării salariale de 20 de procente începând cu 1 iulie 2017în conformitate cu promisiunile din campania electorală şi programul de guvernare; nepunerea în plată a hotărârilor judecătoreşti restante, precum şi a sentinţelor care vizează dobânzile; calcularea incorectă a sporurilor salarialela baza salarială din decembrie 2016 şi nu la cea din ianuarie 2017; neacordarea voucherelor de vacanţă pentru anul 2017 aşa cum prevede Programul de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al SLÎ Vrancea.

Sindicaliștii din educație sunt hotărâți să lupte pentru drepturile lor, în funcție de situația de la nivel național putându-se ajunge până la grevă generală.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.